Het begin

Het begon eigenlijk allemaal al lang geleden, in 1998. Toen publiceerde de Dienst Stadsbeheer, samen met uitgeverij Open Kaart, een mapje met 6 folders waarin wandelingen beschreven stonden onder het motto ‘Groen en stedenbouw’ voor de stadsdelen Haagse Hout, Segbroek, Loosduinen, Scheveningen, Laak en Escamp (hoewel het voor het laatstgenoemde stadsdeel een dwaalwandeling door het Zuiderpark betrof). Op onderstaande foto ziet u de oorspronkelijke folders bijeen.

Deze wandelingen heb ik, met veel plezier, een aantal jaren gelopen. Na verloop van tijd waren de wandelingen natuurlijk niet meer helemaal actueel, en ook zijn ze in de loop van de tijd bij de meeste mensen in de vergetelheid geraakt, hoewel ze erg leuk waren / zijn en voorzien van een toelichtende tekst en foto’s. Zie de voorbeelden hieronder.

Toen ik een paar jaar geleden het idee opvatte om een website te maken met wandelingen buiten het centrum van Den Haag door groenstroken en parken bedacht ik me dat het een goed idee zou zijn te beginnen met het actualiseren van de Stadsbeheer-wandelingen omdat die perfect in het concept passen en sowieso leuk en verrassend zijn. Ik ben de wandelingen dus opnieuw gaan lopen, heb ze waar nodig aangepast en ik heb nauwkeurige beschrijvingen van de wandelroutes gemaakt. Als extra is het natuurlijk leuk een stukje begeleidende tekst toe te voegen met foto’s daarbij, en omdat ik in het bezit ben van een Garmin GPS was het ook niet moeilijk de exacte lengte van de wandelingen te bepalen, en is het mogelijk geworden op de website een kaart van de route op te nemen (nl. een schermafbeelding van de GPS-route zoals ik die vanaf mijn GPS op het beeldscherm door middel van het programma Mapsource kan laten zien). Altijd handig voor de wandelaar om een (globale) routekaart bij zich te hebben !

Hulde dus aan de gemeente Den Haag, de afdeling Stadsbeheer en de makers van de uitgeverij Open Kaart voor dit initiatief in 1998, jullie hebben gezorgd voor een gedegen begin van de website !